Home Landelijke radio Erik de Zwart: “Jensen hadden we nooit moeten doen”

Erik de Zwart: “Jensen hadden we nooit moeten doen”

De keuze om Robert Jensen naar Noordzee FM te halen was een slechte. Dat zegt toenmalig zenderdirecteur Erik de Zwart in Broadcast Magazine. "Dat was heel slecht en hadden we nooit moeten doen. Klaar."

Jensen werd begin 2003 naar het radiostation gehaald. Noordzee FM was overgenomen door Talpa en deed in 2003 mee aan de frequentieverdeling. Voor veel geld werd het oude Sky Radio-pakket (100.7 FM) verkregen. Maar Jensen op Noordzee FM was geen succes en vooral met collega-dj Gordon verliep de omgang stroef.

Ruim een jaar later vertrok Jensen naar Yorin FM. "Er is totaal geen sprake van onenigheid of iets dergelijks maar zijn ideeën over radio maken stroken niet met die van Noordzee FM", zei de Zwart destijds. "We zijn een innovatief radiostation dat geprobeerd heeft om met twee uitgesproken persoonlijkheden, Gordon en Jensen, in de ochtend en de namiddag, een alternatief te bieden voor de luisteraar. Gordon voldoet geheel aan onze doelstellingen, Jensen bleek helaas toch niet die luisteraars te trekken die wij hadden verwacht."

Nu zegt de Zwart dat hij hoopt dat Robert Jensen nooit meer op de radio terugkomt. "Overigens was hij een veelbelovend talent. Maar toen hij ophield met plaatjes draaien, alleen ging lopen wauwelen en dacht dat dit Amerika is, ging het mis."