Home Landelijke radio Eredivisie blijft te horen bij de NOS

Eredivisie blijft te horen bij de NOS

Langs de Lijn

De NOS blijft in ieder geval tot en met het seizoen 2021/2022 live verslag doen van de voetbalwedstrijden in de Eredivisie op NPO Radio 1. Ook op televisie blijft de NOS de samenvattingen uitzenden. Dat is afgesproken met de Eredivisie Media & Marketing (EMM), die de clubs vertegenwoordigd.

Geert Hofman, waarnemend algemeen directeur van de NOS, is buitengewoon verheugd over de nieuwe verbintenis: “De NOS doet al meer dan vijftig jaar verslag van de Eredivisie. Tot grote tevredenheid van onze twaalfde man: de kijkers van Studio Sport en de luisteraars van Langs de Lijn. Dat we dit kunnen blijven doen, is een blijk van waardering voor de manier waarop wij de Eredivisie voor een breed publiek toegankelijk maken. Voor ons en voor de Publieke Omroep als geheel.”

“Dit is echt topnieuws”, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. “De Eredivisie is de belangrijkste competitie voor de voetballiefhebber in dit land. Niet altijd het beste voetbal, wel de beste verhalen en de meeste beleving. De Eredivisie is week in week uit het gesprek van de dag. Wij volgen dat op die typische NOS-manier en dat we dat nog jaren kunnen blijven doen, is heel goed nieuws”.

Foto: NOS