Home Landelijke radio Live-wedstrijden Eredivisie ook komende seizoenen bij NOS Radio

Live-wedstrijden Eredivisie ook komende seizoenen bij NOS Radio

De NOS heeft ook voor de komende drie seizoenen de rechten gekregen voor de live-verslagen van de Eredivisie voetbalwedstrijden op de radio. Ook de samenvattingen van het Eredivisie voetbal zijn de komende drie jaar te zien bij de NOS. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS bekend gemaakt. Het gaat om de seizoenen 2014/15, 2015/16 en 2016/17.

Frank Rutten, CEO van EMM vindt het prettig om met de NOS samen te werken. "De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort." Algemeen directeur Jan de Jong van de NOS is ook een tevreden man. "Het is mooi te merken dat iedereen het een goed idee vindt dat de samenvattingen van de Eredivisie bij de NOS blijven. De enige manier waarop de Nederlandse publieke omroep echt breed kan blijven is met het uitzenden van nieuws en sport."

Toch gaat de NOS bezuinigen op de sportuitgaven. "Hiermee is het plafond wel bereikt. De komende jaren zullen we alleen maar minder geld aan voetbal gaan uitgeven. Ondanks alle bezuinigingen gaan we namelijk de nieuwsvoorziening van de NOS ontzien. Die vormt immers het kloppend hart van de publieke omroep."

Vorig artikelAgentschap Telecom wil procedure FM-netverbetering definitief maken
Volgend artikelRuud de Wild en vrouw uit elkaar