Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Er heerst een angstcultuur bij Radio 538”

Ruud de Wild: “Er heerst een angstcultuur bij Radio 538”

Ruud de Wild

Bij Radio 538 heerst een soort angstcultuur. Dat zegt Ruud de Wild in een interview met JFK. “Daar kon ik slecht tegen. Het is nu nog erger geworden, hoor ik wel eens van oud-collega’s. Iedereen is bang voor de grote heerser daar, John de Mol. Ze gebruiken zijn naam in ieder geval te pas en te onpas, al denk ik dat John voor tachtig procent niet eens meekrijgt wat er al dan niet uit zijn naam wordt gezegd.”

De dj van NPO Radio 2 moest in 2015 plaatsmaken voor Coen & Sander. “Het was de grootste naai-actie die ik me kon voor stellen. Nu kan ik erom lachen, maar toen vond ik het vreselijk en kon ik het nauwelijks geloven. Ik dacht altijd dat mij dat nooit zou overkomen.”

Het was een strategische beslissing van John de Mol, eigenaar van Radio 538. De zender was daarmee in één klap de grote concurrent kwijt én Ruud. “Een dubbelslag eigenlijk. Maanden later heb ik gevraagd aan de programmadirecteur waarom het zo was gegaan. Zijn antwoord: ‘John wilde het zo’.” Tekst en uitleg daarover van de mediamagnaat zelf heeft hij nooit gehad. “Het was onmogelijk. Ik had het graag eerlijk uitgepraat”, zegt hij.

Het is overigens niet de eerste keer dat Ruud uithaalt naar John de Mol. Dat deed hij in 2008 ook al.

De zaak is voor Ruud nu wel gesloten. “John de Mol is niet met mij bezig. Hij is zakelijk en heeft geen idee wat ik überhaupt denk. Daar zitten allemaal mensen tussen. Het is voor hem een spel. Zakelijk. Ik ken trouwens geen wraak. Hun verlies. Het had gewoon iets eerlijker en dus netter gekund.”

Selectief geheugen

Volgens de Telegraaf vallen de woorden van Ruud de Wild in verkeerde aarde. “Die man heeft een merkwaardig selectief geheugen”, reageert een oud-collega.

“Hij is zeker de gang van zaken vergeten toen hij eerder voor meer geld naar Qmusic kon. Ruud had toen een contract waaraan hij gehouden werd, maar meldde zich langdurig ziek en liet zijn eigen zender barsten. Of dat nou zo chic is, waar hij het over heeft?”

Foto: BNR Nieuwsradio

Vorig artikel538 organiseert ‘Evers Staat Op Run’
Volgend artikelSophie Hijlkema nieuw in de nacht op 3FM