Home Landelijke radio NPO 3FM Sophie Hijlkema nieuw in de nacht op 3FM

Sophie Hijlkema nieuw in de nacht op 3FM

Sophie Hijlkema

Met de nieuwe programmering van NPO 3FM, die over ruim een week ingaat, is er in de nacht ruimte vrijgekomen voor nieuw talent. Sophie Hijlkema gaat een belangrijk deel van die open ruimte invullen. Ze krijgt vanuit het niets meteen dagelijks programma, op werkdagen van 4:00 tot 6:00 uur.

Hijlkema maakte haar komst naar 3FM zelf bekend via Facebook. “Ik begon deze zomer bij de NPO Campus en had tofste week van m’n leven. Wát een avontuur. En nu gaat het echt beginnen”, aldus de kersverse dj. Ze gaat een programma maken in de zendtijd van de AVROTROS.

Hijlkema studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Naast haar werk als radio-dj is ze in te huren als voice-over en timmert ze aan de weg als singer-songwriter.

Op dit moment is Kevin van Arnhem te horen op het tijdslot dat Hijlkema gaat invullen. Hij verschuift naar de eerste uren van de nacht en is vanaf september op werkdagen van 0:00 tot 2:00 uur te horen. Dit is de oude plek van Jorien Renkema, die doorschuift naar het weekend.