Home Landelijke radio EO krijgt nieuwe driekoppige directie

EO krijgt nieuwe driekoppige directie

De Evangelische Omroep (EO) voert een forse wijziging in de bestuursstructuur door. Het huidige bestuur, met ds. Arie van der Veer als voorzitter, treedt in september af en maakt plaats voor een nieuwe Raad van Toezicht. Huidig directeur Henk Hagoort krijgt weer twee mededirectieleden.

Hagoort deelde de wijzigingen in de organisatie vanmiddag mee tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in Hilversum. Hij wilde niet aangeven wie deel zullen uitmaken van de nieuwe directie, omdat de nog samen te stellen Raad van Toezicht de drie directieleden zal moeten benoemen. Insiders geven aan dat naast Hagoort huidig manager van het cluster ‘omroep’ Arjan Lock en Jaap Kooij als financiële man zullen toetreden tot de directie.

De EO wijzigt de organisatiestructuur met het oog op nieuwe eisen van de overheid ten aanzien van de aansturing van organisaties. In maart 2006 ging de omroep nog terug van drie directeuren -Ad de Boer, Andries Knevel en Henk Hagoort- naar één directeur. De Boer ging met pensioen, Knevel ging verder als presentator en Hagoort werd de nieuwe algemeen directeur.

Van der Veer zal actief blijven als ’televisiedominee’. De omroep zal deze week via advertenties een nieuwe voorzitter en leden van de Raad van Toezicht werven. Deze raad zal uit vijf mensen gaan bestaan. Volgens Van der Veer “zou het mooi zijn” als er één, hooguit twee leden van het huidige bestuur kunnen overstappen naar de nieuwe raad. De ledenraad van de EO zal dit voorjaar moeten instemmen met de nieuwe leden van de Raad van Toezicht. [Refdag]

Vorig artikelBestuur Berkelland FM verbijsterd over brandstichting
Volgend artikelRTV Oost uur uit de lucht door blikseminslag