Home Landelijke radio Enquête: Berkelland FM slecht beluisterd

Enquête: Berkelland FM slecht beluisterd

Berkelland FM wordt slecht beluisterd. Nog geen twee procent van de inwoners van de gemeente Berkelland luistert elke dag naar de lokale radio, terwijl meer dan 68 procent van de bevolking aangeeft nooit naar de omroep te luisteren. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat de gemeente Berkelland heeft gehouden. Bijna 600 inwoners van Berkelland vulden op internet een enquête in met vragen over onder meer de lokale omroep.

Van de inwoners van Berkelland zegt 7,8 procent minstens een keer per week naar de lokale omroep te luisteren. Nog eens 22,1 procent luistert wel eens naar de lokale omroep, maar minder dan een keer per week. Het percentage mensen dat regelmatig naar Berkelland FM luistert, is daarmee gedaald tot onder de tien procent.

Leo Scharenborg wil geen oordeel geven over de uitkomst van de enquête. Wel wil het college van B en W de resultaten naar de luisterdichtheid meenemen in de besluitvorming over voortzetting van de subsidie aan Berkelland FM. "Op dat moment zullen we onze conclusies trekken uit het onderzoek en dat meenemen in ons besluit", aldus Scharenborg.

De wethouder uitte nog vorig jaar forse kritiek op Berkelland FM, nadat een grote groep vrijwilligers uit Eibergen en Neede uit onvrede over het beleid opstapte. "Als de lokale omroep afzakt naar een niveau van een geheime zender moet je je afvragen of dat wel een subsidie rechtvaardigt", stelde hij in november.