Home Landelijke radio Radionieuws van dinsdag 9 oktober

Radionieuws van dinsdag 9 oktober

Scholieren naar Publieke Omroep

Leerlingen van de HAVO en VWO in het middelbaar onderwijs kunnen kennismaken met de Publieke Omroep door het project Mediamind.

Het project richt zich op het kritisch bekijken en beoordelen van televisieprogramma’s én het zelf maken van een reportage voor televisie en radio en wordt georganiseerd door de NOS i.s.m. Teleac/NOT en alle publieke omroepen.

Het project bestaat uit een aantal lessen via televisie die aansluiten op het vak maatschappijleer. Daarnaast is er een wedstrijd waaraan de scholieren mee kunnen doen. Hiervoor moeten ze een recensie over een radio- of televisieprogramma maken. De winnaars van de wedstrijd zijn op 12 december te gast op het Media Park. Dan mogen ze kijken en ook zelf aan de slag gaan bij onder andere het 3FM nieuws.

Radio Berkelland FM stopt uitzendingen na overlijden Prins Claus

Radio Berkelland FM heeft een hele week radiostilte afgekondigd na het overlijden van Prins Claus. De Eibergse zender zal de uitzendingen pas hervatten als Claus is bijgezet in het familiegraf in Delft, op dinsdag 15 oktober.

De stilte heeft een praktische oorzaak. ‘Wij hebben veel amusementsprogramma’s, en dat wilden we nu niet. Een aangepaste programmering maken, geeft voor ons echter te grote problemen. Daar zijn we niet op toegerust. En om nou de hele dag alleen maar klassieke muziek uit te zenden of de zender uit zetten, dat is ook weer niet de bedoeling’, aldus een woordvoerder van de lokale zender.

Groningse Gedeputeerde Staten: bezuinigingen niet voor RTV-Noord

De Groningse Gedeputeerde Staten vinden dat de rijksbezuinigingen op de Publieke Omroep niet voor RTV-Noord moet gelden. De regionale omroep is in grote financiële nood. Alle statenfracties vinden dan ook dat de provincie bij moet springen als dat nodig mocht blijken.