Home Landelijke radio Berkelland FM wil geld via burgerinitiatief

Berkelland FM wil geld via burgerinitiatief

Oetze Oosterveld van de lokale omroep van de gemeente Berkelland (Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo) wil via een burgerinitiatief 17.000 euro krijgen om de zenders en apparatuur te vernieuwen. Maar er is twijfel of het burgerinitiatief wel de goede weg is. In het potje voor burgerinitiatieven zit 25.000 euro per jaar in Berkelland.

In de raadscommissie bestuurlijk domein lichtte Oosterveld deze week toe waarvoor de omroep het geld nodig heeft. En ook, waarom de jaarlijkse gemeentelijke subsidie – die de gemeente van het rijk krijgt – hiervoor niet toereikend is. Dat Berkelland niet de ‘volle mep’ van dat subsidiegeld aan de lokale omroep doorgeeft, zou mede debet zijn aan het ontstane gat in de begroting van de lokale zender.

Oostervelds pleidooi is vergezeld van 31 handtekeningen, maar inmiddels is Berkelland FM uiteengevallen en is onduidelijk hoeveel van de 31 nu feitelijk nog achter het verzoek staan. Dat was reden voor burgemeester en wethouders van Berkelland om het burgerinitiatief enige tijd in de ijskast te zetten.

Vorig jaar stapte twintig man op bij Berkelland FM. Zij waren het niet eens met het bestuursbeleid van het lokale radiostation.