Home Landelijke radio Weekend radionieuws

Weekend radionieuws

Muziekafdeling Wereldomroep krijgt eigen site
De muziekafdeling van de Wereldomroep heeft zijn eigen website gekregen. Op www.rnmusic.nl is een uitgebreide database met cd’s, interviews, online muziek en concertagenda’s te vinden. De site moet een wegwijzer worden in de Nederlandse muziekwereld.

De website is een belangrijk hulpmiddel voor een betere, meer directe samenwerking met het wereldwijde netwerk van 5.000 partnerradiostations. “De website is in eerste instantie voor hen bedoeld, maar ik denk dat iedereen er aantrekkelijke informatie kan vinden”, zegt internetredacteur Noah Waxman van de muziekafdeling.

Radio 538 viert 10-jarig bestaan met derde Live38
Radio 538 zal haar 10-jarig bestaan op 9 november vieren met de derde Live38. Het concert zal dit jaar nog grootser gevierd dan voorgaande jaren. Vorig jaar vierde Radio 538 haar verjaardag in een uitverkochte Heineken Music Hall en het jaar daarvoor in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit jaar verwacht het hitstation 10.000 toeschouwers op haar verjaardag in Ahoy.
Radio 1 Journaal volgt Duitse verkiezingen vanuit Berlijn

De spannende Duitse verkiezingen van vandaag worden door het Radio 1 Journaal gevolgd vanuit Berlijn. Het antwoord op de vraag of Gerhard Schröder (SPD) bondskanselier van Duitsland blijft of Edmund Stoiber (CSU) de nieuwe bondskanselier wordt, is tussen 19.00 en 21.00 uur in een extra uitzending van het Radio 1 Journaal te beluisteren. Vanuit een studio in het hartje van Berlijn komt het Radio 1 Journaal dan met eerste uitslagen, reacties en analyses op de stembusuitslag.

Berkelland FM wil ook in Neede uitzenden
De stichting lokale omroep Eibergen wil ook in Neede gaan uitzenden. De zender, die onder de naam Berkelland FM in Eibergen actief is, heeft inmiddels gesprekken gevoerd met onder andere wethouder Herbert Wensink van de gemeente Neede. Die heeft aangegeven niet onwelwillend tegenover de komst van Berkelland FM naar Neede te staan.

Mocht de belangstelling van Berkelland FM uitmonden in een serieuze aanvraag, dan eist het Needse college een representatieve samenstelling van de programmaraad met voldoende Needse mensen. Overigens komt die vraag pas aan de orde als Berkelland FM een officiële aanvraag indient bij het Commissariaat voor de Media.

Eerder werden Needse luisteraars bediend door de STILOH, de lokale omroep van Haaksbergen. Die samenwerking verliep niet tot tevredenheid van Neede, waarna het commissariaat de uitzendvergunning van de STILOH in Neede eind 2000 introk. Burgemeester en wethouders van Neede willen het verzoek van Berkelland FM voorleggen aan de commissie welzijn.