Home Landelijke radio Ekstra Weekend viert vijfjarig jubileum met marathonuitzending

Ekstra Weekend viert vijfjarig jubileum met marathonuitzending


Het 3FM-programma Ekstra Weekend viert het vijfjarig jubileum aanstaande vrijdag met een marathonuitzending van twaalf uur. Van 19:00 tot 07:00 uur zijn Michiel Veenstra en Gerard Ekdom te horen op 3FM en te zien op 101.tv. De uitzending is vanaf 01:15 uur ook te volgen op Nederland 3.

Het programma begon in september 2006 en was de opvolger van 'Lantinga en Swijnenberg'. Sander Lantinga en Coen Swijnenberg gingen toen naar de middag nadat Wouter van der Goes naar Q-music vertrok. Ekstra Weekend kent al jaren een trouwe schare fans. De afgelopen vijf jaar kwamen er talloze gasten langs om samen met Gerard en Michiel het weekend in te luiden, werd het Pet Shop Boys Alarm geïntroduceerd, kreeg de kazoo een bijzondere status, vlogen er borrelnoten, chips en kippen door de studio, werden er in het kader van het legendarische programma-onderdeel Uit Het Raam de meest bizarre voorwerpen uit het raam geknikkerd, kreeg De Stem van het Programma een ware cultstatus, maakte huis-dj Sandstorm honderden weekend mixen en ontstond er zelfs een carnavalshit.

In de uitzending van vrijdag wordt er terug geblikt op vijf jaar Ekstra Weekend. De luisteraars bepalen zelf mee de inhoud van de uitzending. Op de website van 3FM kunnen zij hun favoriete Ekstra Weekend fragmenten van de afgelopen vijf jaar kiezen.

Tijdens de jubileumuitzending worden de beste fragmenten gedraaid. Ook zullen de beste Sandstorm mixen en de gekste uuropeners worden herhaald. Daarnaast maakt DJ Sandstorm een gloednieuwe extra bijzondere mix, zijn er muzikale optredens van onder andere Krystl en Dotan en komen onder andere Frans van Deursen, Henk Westbroek en Tess Milne langs. En in een serie bijzondere behind-the-scenes reportages wordt het geheim van Ekstra Weekend uit de doeken gedaan.
Foto: Hans Peter van Velthoven / 3FM

Vorig artikelOccupy-beweging start met radiozender vanaf zee
Volgend artikel‘Omroep West en RTV Rijnmond moeten samen verder’