Home Landelijke radio Eindexamenjournaals weer te horen op 3FM

Eindexamenjournaals weer te horen op 3FM


Voor veel middelbare scholieren breekt volgende week de belangrijkste periode van hun schooltijd aan: de eindexamens. 3FM verzorgt, ter ondersteuning, weer de eindexamenjournaals aan.

Demissionair minister van onderwijs, Marja van Bijsterveldt, leest maandag, net als vorig jaar, om 08:00 uur het allereerste eindexamenjournaal van 2012. Het Eindexamenjournaal wordt samengesteld door de redactie van NOS op 3 en is vervolgens drie weken lang, op eindexamendagen, te horen op 3FM.

Het speciaal gemaakt Eindexamenjournaal op 3FM is op examendagen te horen om 08:00, 13:00 en 18:00 uur. De redactie van NOS op 3 is verantwoordelijk voor de totstandkoming ervan. De presentatie is afwisselend in handen van Jozephine Trehy en Onno Beukers. De Eindexamenjournaals zijn behalve op 3FM ook te horen op FunX.

Naast het eindexamenjournaal is er ook dit jaar weer een speciale eindexamensite, gemaakt door een gezamenlijke 3FM/NOS op 3-redactie. Op www.3fm.nl/eindexamen staan inhoudelijke tips over en rond het eindexamen, ervaringen van eindexamenkandidaten én direct na afloop van de examens de antwoorden en uitwerkingen. Kandidaten kunnen ook op de website terecht voor ervaringen en klachten over de eindexamens. Verder worden op de site blogs en videodagboeken bijgehouden van eindexamenstudenten uit binnen- en buitenland.

Vorig artikelGiel Beelen wint Zilveren Reissmicrofoon, eervolle vermelding voor Radio 6
Volgend artikelOLON maakt genomineerde Lokale Omroep van het Jaar bekend