Home Landelijke radio Eerbetoon aan Pavarotti op Classic FM

Eerbetoon aan Pavarotti op Classic FM

Classic FM staat aanstaande zondag stil bij het overlijden van de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti. Als eerbetoon zendt het radiostation zondagmiddag vanaf 15:00 uur de mooiste nummers van zijn indrukwekkende repertoire uit. In de uitzending komen bovendien bekende Nederlanders en opera-liefhebbers aan het woord die herinneringen ophalen over deze legendarische tenor, die onder meer bekend stond als ‘de koning van de hoge C’.

De tenor overleed vanochtend op 71-jarige leeftijd. Pavarotti debuteerde in 1961 in Reggio Emilia. Jaren later kwam in New York zijn grote doorbraak, met de opera La Fille du Régiment van Donizetti.

Het grote publiek kent hem vooral doordat hij in 1990 voor het WK-voetbal in Italië de herkenningsmelodie Nessun Dorma uit de opera Turandot van Puccini zong. Hij trad toen voor het eerst op met José Carreras en Placido Domingo als de Drie Tenoren. Bij latere WK’s zouden ze deze optredens nog enkele malen herhalen. Ook gaf Pavarotti elk jaar een concert met een aantal sterren uit de popmuziek onder de naam ‘Pavarotti & Friends’.

Vorig artikelRAB: Eind 2007 luistert helft Nederland online radio
Volgend artikelRadio 3FM grote winnaar Marconi Awards