Home Landelijke radio Radio 3FM grote winnaar Marconi Awards

Radio 3FM grote winnaar Marconi Awards

Radio 3FM is de grote winnaar geworden van de Marconi Awards. De vakprijzen werden zojuist voor de twaalfde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Omroepcongres in Spant! Bussum. De publieke popzender kreeg de Marconi Award voor beste radiozender. Daarmee bleef het Radio Veronica en Q-music voor. “Deze zender is niet alleen innovatief maar laat de luisteraar geloven dat er onder de makers een enorme vrijheid heerst die in het huidige landschap uniek mag worden genoemd”, schrijft de jury in het juryrapport.

3FM-dj Giel Beelen viel het meeste in de prijzen. Hij kreeg de Award voor Beste Presentator. Daarmee bleef hij Bart van Leeuwen (Radio Veronica) en Bas van Werven (BNR Nieuwsradio) voor. Zijn ochtendprogramma ‘Giel!’ kreeg ook nog eens de Award voor Beste Programma. Daarmee bleef het programma Evers staat op (Radio 538) en Met Michiel (NPS, 3FM) voor.

“Het is moeilijk om aan te geven waar de verschillen zitten tussen de Dj Giel en zijn programma Giel, en in dat minimale onderscheid zit waarschijnlijk ook het geheim van het succes van de ochtendshow op 3FM. Als geen ander weet Giel Beelen een programma neer te zetten dat volledig is doorbloed met zijn persoonlijkheid”, aldus de jury. “Niet gehinderd door het veelgebruikte en populaire standaard idee voor een ochtendprogramma op een muziekzender ontwierp hij in 2004 zijn eigen format; een programma met zichzelf en de luisteraars in de hoofdrol. Na 3 jaar eigenwijs en consequent doorzetten is ‘Giel’ één van de bestbeluisterde ochtendshows met een trouwe en groeiende aanhang, en mag het programma een verrijking voor de Nederlandse radio worden genoemd.”

Domien Verschuuren (3FM) kreeg de Award voor het grootste Aanstormend Talent. Hij liet Annemieke Schollaardt (TROS / 3FM) en Lex Gaarthuis (100%NL) achter zich.

V-Radio, de internetzender van de Veronica Radioschool, kreeg de Innovatie Award. De andere genomineerden in die categorie waren de Freakn8 (3FM) en Radio Digitaal (Talpa Media).

De jury bestond uit Arjan Snijders (AVRO), Daniël Dekker (TROS), Jeroen Kijk in de Vegte (Caz!), Astrid de Jong (VARA), Florent Luyckx (3FM), Uunco Cerfontaine (Sky Radio), Rob van Someren (Radio Veronica), Paul van Gessel (BNR Nieuwsradio), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine) en Jasper de Vries (Q-music).

Eerder werd al bekend dat Ferry Maat (Radio Veronica) de Marconi Oeuvre Award heeft gekregen. De prijzen werden onder andere gesponsord door de Veronica Radioschool en Buma/Stemra.