Home Landelijke radio Edwin Evers populairste dj van Nederland

Edwin Evers populairste dj van Nederland

Edwin Evers is de populairste dj van Nederland. De dj van Radio 538 wordt gevolgd door zijn collega Ruud de Wild. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde verkiezing van bureau CoolBrands. Daaruit blijkt dat een radiozender met dj meer sympathie rekenen dan een zender waar de nummers niet door een persoon aan elkaar worden gepraat.

Van de 10.000 respondenten geeft 83 procent van de jeugd tussen de 15 en 19 jaar aan liever naar een radiozender met dj te luisteren. Radio via internet groeit ook in populariteit. Inmiddels luistert ongeveer een kwart van de mensen op deze manier naar de radio. Het gratis downloaden van muziek is volgens het onderzoek ook veel ‘cooler’ dan betalen voor een cd-tje.

CoolBrands onderzocht verder welke merken in de categorieën mode, wonen en media, mensen cool vinden en welke niet. Het onderzoek heeft vier maanden op internet gelopen. De favoriete dj was één van de stellingen waarop kon worden gestemd. De volledige resultaten worden in november gepubliceerd. (Planet)