Home Landelijke radio Edwin Evers maakt EK-single met Guus Meeuwis

Edwin Evers maakt EK-single met Guus Meeuwis

Radio 538 dj Edwin Evers heeft samen met zijn team en zanger Guus Meeuwis een EK-single gemaakt. Het idee voor de single is spontaan in de uitzending ontstaan. Nadat ze Guus gesproken hadden in de uitzending, is het balletje gaan rollen en is de single ‘Waar moet ‘ie in? Daar moet ‘ie in!’ gemaakt.

De speciale single is via radio538.nl te downloaden voor €1,30. Dinsdag is de laatste hand gelegd aan het EK-nummer waaraan de bekende voetbaltypetjes uit het ochtendprogramma ‘Evers Staat Op’ hebben meegewerkt. De opbrengst van het EK-lied wordt geschonken aan de Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting is in 1998 mede op initiatief van de spelers van het Nederlands elftal opgericht.

Edwin Evers zegt over de single: “Het is eigenlijk als geintje ontstaan. Guus Meeuwis kwam met die kreet en toen zijn we serieus met dit nummer aan de slag gegaan. Deze single is het resultaat.”

Als het EK eenmaal van start is gegaan, presenteren Peter Heerschop en Viggo Waas op geheel eigen wijze een column over het EK 2004 vanuit Portugal. Tijdens het Radio 538 programma Evers Staat Op geven zij vanaf maandag 14 juni twee weken lang dagelijks hun visie op de stand van zaken tijdens het EK.