Radiozenders hoeven op dit moment niet te bellen met Edwin Evers of hij weer een dagelijks programma wil gaan maken. “Een ochtendprogramma is sowieso niet bespreekbaar”, zei de oud-ochtend dj van Radio 538 bij BNR Nieuwsradio. “Dus als het wat zou zijn, zou het ergens midden op de dag zijn.”

Voorlopig wil Evers nog geen vastigheid. “Ik weet überhaupt niet of het gevoel ooit weer terugkrijg. Het gaat mij vooral om het vaste stramien waar ik heel lang ingezeten heb, dat wil ik nog even niet. Ik heb zoveel vrijheid nu. Ik kan doen wat ik wil, wanneer ik wil.”

Evers wordt sowieso niet zo heel vaak gebeld met aanbiedingen om radio te maken. “Ik ben er ook wel heel duidelijk in dat ik nu wat anders aan het doen ben. Ik heb wel veel contact met mensen uit het wereldje, maar ik wil nu andere dingen doen.”

Leuk leven

De oud-radiomaker van 538 is nu vooral bezig met muziek maken, zo bracht hij onlangs zijn eigen soloalbum uit. “Ik heb een heel leuk leven. Ik sta nog steeds redelijk vroeg op, rond een uur of acht. Ik vul het grootste deel van mijn dagen in mijn studio thuis, met muziek maken en dingetjes uitproberen.”

De afgelopen anderhalf jaar verrichtte hij diverse invalklussen voor zijn oude werkgever Talpa Network. Zo was de dj te horen op Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en begin dit jaar een maand lang als vervanger op Radio 538.

Foto: William Rutten