Edwin Evers lanceert dit najaar zijn eerste eigen soloalbum, met liedjes die hij zelf geschreven, gezongen, ingespeeld en opgenomen heeft. Op 2 oktober verschijnt de eerste soloplaat, zo maakte de voormalig 538-jock vanavond bekend in Jinek. Een eigen soloalbum was volgens Evers al langer een wens, maar het kwam er volgens hem vanwege de drukte niet van.

Edwin zat de afgelopen maanden noodgedwongen veel thuis. Door de coronacrisis werd vrijwel het gehele speelschema van zijn ‘Edwin Evers Band’ afgelast. De vrijgekomen tijd benutte Evers om aan een eigen soloalbum te werken, dat hij in het najaar uitbrengt.

De voormalig radiomaker van 538 benadrukte vanavond nogmaals dat hij de radio niet mist. “Ik heb zo lang in een vast stramien geleefd. Ik kan nu heel erg genieten van een avondje uiteten gaan, zonder op de klok te hoeven letten.”

Invalbeurten

Edwin, die ook de wel de bijnaam ‘koning van de ochtend’ kreeg, zwaaide eind 2018 af bij Radio 538. De afgelopen anderhalf jaar verrichtte hij diverse invalklussen voor zijn oude werkgever Talpa Network. Zo was de dj te horen op Radio Veroncia, Radio 10, Sky Radio en begin dit jaar een maand lang als vervanger op Radio 538.

Foto: William Rutten