Home Landelijke radio Duitse radio richt zich op Nederlandse WK-gangers

Duitse radio richt zich op Nederlandse WK-gangers

De Duitse commerciële zenders Hit Radio FFH en Harmony gaan rondom de wedstrijden Nederland-Argentinië en Engeland-Paraguay in het stadion van Frankfurt am Main een speciaal radio-programma maken in het Engels, Nederlands en Duits. Deze ‘Fan-Radio’ is te horen op 97.1 en 105.4 FM, de zenders waarop oldies-zender Harmony.fm normaal te horen is.

Eerder werd ook al bekend dat Radio 1 ook een frequentie krijgt in de Duitse plaats om uit te zenden voor de Nederlandse voetbalfans.

“Met FFHan-Radio begroeten en begeleiden wij de voetbalfans uit Nederland en Engeland op hun speeldagen”, zo zegt programmadirecteur Hans-Dieter Hillmoth van de Duitse zender. In de stad worden meer dan 60.000 voetbalfans uit Nederland en Engeland verwacht.

De Duitse zender zal onder andere Nederlandstalig uitzenden op 21 juni tussen 12:00 en 00:00 uur met informatie en reportages rond de wedstrijd, het station en Frankfurt. Zo zal het station verkeersinformatie verzorgen voor de mensen die onderweg zijn naar de stad.

De FFH-dj’s Uta Schmidt en Thomas Meyer nemen samen met Uli Florl van Harmony.fm de presentatie op zich. De Nederlandse programmaleider Roel Oosthout van Planet radio en presentator Robert Meeder van de NOS zullen de Nederlandse presentatie op zich nemen.

Vorig artikelNieuwe lokale zender van Apeldoorn moet naam wijzigen
Volgend artikelEline la Croix in gesprek met 100%NL