Home Landelijke radio 100% NL Eline la Croix in gesprek met 100%NL

Eline la Croix in gesprek met 100%NL

Oud 3FM-programmamaakster Eline la Croix is in gesprek met het Nederlandstalige 100%NL. Dat bevestigd Eline tegenover RadioFreak. La Croix is één van de vrouwelijke dj’s waarmee 100%NL heeft gepraat. Bij de zender wordt er gestreefd naar zoveel mogelijk vrouwelijke dj’s aan te stellen, omdat dit een groter contrast biedt met de veelal mannelijke stemmen. Bij de nieuwe zender zullen niet alleen bekende namen te horen zijn, maar ook dj’s die nog niet eerder nationaal te beluisteren waren.

Mensen werden opgeroepen via de weblog van Edo Peters een demo op te sturen naar 100%NL. Uit de reacties die hieruit voortkwamen zijn ook dj’s geworven. Onder deze mensen bevind zich Lex Gaarthuis. Hij is vooral bekend van lokale omroepen in Noord-Holland en internetradio. Eerder werd hij in verband gebracht met een stap naar radiostation Slam!FM.

De radiozender 100%NL bevindt zich in een strijd met de Nederlandse Staat en RTL FM. RTL zend nu uit op kavel A9, een geclausuleerd kavel, volgens 100%NL kreeg RTL de zender alleen in handen omdat ze meer geld boden. Uiterlijk 23 mei wil 100%NL kunnen uitzenden vanaf het kavel.