Home Landelijke radio Radiostations in het teken van het WK

Radiostations in het teken van het WK

Bijna alle landelijke radiostations besteden de komende weken aandacht aan het WK voetbal, dat vanavond van start gaat in Brazilië. 

Veel ochtendshows hebben dagelijks contact met verslaggevers in Brazilië. Zo belt Edwin Evers op 538 met Peter Heerschop en Viggo Waas, op Q-music presenteert Wessel Penning van AD Sportwereld de WK Update bij 'Mattie & Wietze', Lex Uiting maakt reportages die te horen zijn bij Giel Beelen op 3FM en op Radio Veronica zijn er WK Updates met voetbalkenners te horen in 'Rick in de Morgen'

538 besteedt daarnaast ook op andere manieren aandacht aan het WK. Luisteraars kunnen de wedstrijden van het Nederlands Elftal bekijken op het Museumplein. Daarnaast presenteert Edwin Evers morgen van 14:00 tot 18:00 uur een special 'Oranje top 40'. De spelers van het Nederlands elftal hebben hun favoriete muziek uitgekozen, luisteraars kunnen tot vanavond 18:00 uur stemmen op de platen uit die selectie.

Bij 3FM gaat de middagshow het land in. Coen & Sander zijn op zoek gegaan naar de leukste oranjestraten van Nederland en maken hun uitzendingen daarvandaan. 

Bij Radio Veronica komt 'Somertijd' de komende weken vanuit Scheveningen. Ze doen dat om dat het dagelijkse televisieprogramma VI Oranje ook vanuit daar wordt gemaakt en ze gasten uit dat programma dus ook in hun uitzending kunnen ontvangen. Mark van der Molen, DJ Sven en Carsten van Dijk presenteren de uitzendingen op werkdagen van 16:00 tot 19:00 uur. In het weekend komt Silvan Stoet vanuit Scheveningen op de zelfde tijd.

De WK-wedstrijden zelf zijn uiteraard te volgen op Radio 1. De zender wordt elke avond omgedoopt in Radio Brasil en de wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn integraal te horen.

Op BNR presenteert Humberto Tan elke werkdag van 16:00 en 16:30 uur een programma vanuit Brazilië onder de titel 'BNR Brasil met Humberto Tan'. Momenteel komen de uitzendingen vanuit Salvador, maandag verhuist het programma naar Rio de Janeiro.