Home Landelijke radio Drie kandidaten voor Amersfoortse etherfrequentie

Drie kandidaten voor Amersfoortse etherfrequentie

In de Amersfoortse ether is binnenkort plaats voor één regionaal commercieel radiostation. Drie zenders strijden om de frequentie 99,5 FM, dit meldt het Algemeen Dagblad. Het ministerie van economische zaken bepaalde onlangs dat in Amersfoort en omgeving een commercieel radiostation mag gaan uitzenden. Keistad FM en het bedrijf EFMedia hebben zich aangemeld voor de frequentie. Golfbreker Radio volgt binnenkort.

Keistad FM zond tussen 1985 en 1989 als piratenzender uit in Amersfoort. EFMedia is eigendom van Aijolt Brongers. Hij zond tussen 1999 en 2001 op de Amersfoortse kabel uit met het commerciële radiostation Eemland FM. Het station strandde destijds, omdat een etherfrequentie uitbleef. De derde kandidaat voor de frequentie is Golfbreker Radio. De omroep die nu al op de Amersfoortse kabel is te horen, heeft zich nog niet gemeld bij het ministerie, zegt voorzitter Van Keulen. “Dat komt nog. En als het aan ons ligt, krijgen wij de etherfrequentie.”

Dit najaar wordt bekend hoe twaalf zogenoemde regionale restfrequenties worden verdeeld. Een mogelijkheid is dat de frequenties naar de hoogste bieder gaan. Een andere optie is dat het ministerie de gegadigden met elkaar vergelijkt en een keuze maakt. Als het ministerie voor de ’vergelijkende toets’ kiest, lijkt Golfbreker in het voordeel. Golfbreker is de enige van de drie kandidaten die op dit moment radio maakt.