Home Landelijke radio Dochters Piet Paulusma voorspellen het weer op 3FM

Dochters Piet Paulusma voorspellen het weer op 3FM

De vier dochters van Piet Paulusma gaan de komende tijd het weer te voorspellen in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. Boukje, Geartsje, Martsje en Rosita Paulusma zullen bij tourbeurt de weerattributen van hun vader gebruiken om de luisteraars van Giel te vertellen wat voor weer het die dag wordt. De Friese meiden zijn te horen op dinsdag en donderdag, na het nieuws van 07:30 en 08:30 uur.

"Toen mijn opa het wat veel vond worden om iedere dag zo vroeg op te staan, stond ik voor een uitdaging", zegt de ochtend-dj. "Wel een leuke uitdaging, want ik ga graag op zoek naar nieuw talent. Meestal op het gebied van muziek, maar ook op het gebied van weerdeskundigen ben ik op zoek gegaan naar de ultieme, leukste mogelijkheden."

"We hebben ons tot nog toe prima kunnen redden met onder andere mijn neefje Lucas, maar het leek mij echt hilarisch als ik regelmatig met de dochters van Piet mocht bellen. Tot mijn eigen verrassing waren zij daar ook wel voor te porren. Ik heb dus voortaan iedere dinsdag en donderdag een leuke Friese deerne aan de telefoon, en als ze een beetje de kunst van hun vader hebben afgekeken, hoor je bij mij ook hele goede weersvoorspellingen."