Home Landelijke radio Dj-verkiezing 3FM Serious Request van start

Dj-verkiezing 3FM Serious Request van start

3FM is zojuist gestart met de dj-verkiezing voor '3FM Serious Request'. Vanaf nu kunnen luisteraars kiezen wie er dit jaar in het glazen huis zullen zitten. Tien dj's hebben zich kandidaat gesteld voor een krap weekje hongeren voor het goede doel; mensen in arme landen toegang geven tot schoon drinkwater. De dj's die meedoen: Bart Arens, Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom, Klaas van Kruistum, Michiel Veenstra, Miranda van Holland, Paul Rabbering, Rob Stenders, Rudy MacKay en Sander de Heer. Giel Beelen en Sander Lantinga gaan dit jaar sowieso niet het huis in. Wel zullen zij elke avond om 20:00 uur te zien zijn op Nederland 3 met een televisieprogramma rondom '3FM Serious Request'.

Dit jaar zullen de dj's van 3FM elkaar niet promoten, zoals het vorige jaar wel het geval was. Vorig jaar leverde die promoties gefronste wenkbrauwen op bij diverse luisteraars, omdat de mate van succes af zou hangen van de populariteit van het programma waarin de promotie plaatsvond. De vraag is natuurlijk of het dit jaar eerlijker is, aangezien niet iedere dj op 3FM even goed wordt beluisterd.

Nadat Giel Beelen bij de persconferentie rondom Serious Request uit had gelegd dat hij dit jaar eens geen aanslag wilde plegen op zijn lichaam en hij toch wel erg opziet tegen het nieuwe rookverbod in het glazen huis, nam Florent Luyckx de lijst met kandidaten door. Toen de naam van Rob Stenders viel, grapte Luyckx: "We weten niet of hij er klaar voor is, maar hij is verkiesbaar."

Gerard Ekdom kan dit jaar voor de derde keer in het glazen huis terecht komen. Dit jaar doet hem erg denken aan zijn eerste jaar, omdat hij toen net als nu net vader was geworden. In 2005 was eind juli Lennon Willem geboren en dit jaar werd op 29 oktober Lewis Benjamin geboren. "Ik moet er nu eigenlijk nog even niet aan denken, maar ik heb toch weer erg veel zin om het glazen huis in te gaan. Maar laten we eerst de verkiezing afwachten", zegt de dj tegenover RadioFreak. Voor Gerard heeft meedoen met Serious Request twee kanten. "Aan de ene kant leef je die week in een roes, aan de andere kant is wel je kerst naar de klote."

Nu Giel Beelen en Sander Lantinga dit jaar niet verkiesbaar zijn, lijkt Michiel Veenstra een goede kans te maken om dit jaar het huis in te gaan. "Ik wil wel heel graag met Gerard het glazen huis in, dat is toch mijn maatje." Fans van het vrijdagavond programma Ekstra Weekend zullen in dat geval een hele week hun hart kunnen ophalen op 3FM.

Het lijkt Michiel ook erg leuk om het huis in te gaan. "Een hele week radio maken, dat is gewoon een enorme drive, dan is het niet zo erg dat je niet mag eten en je kerst klote is." Natuurlijk benadrukken zowel Gerard als Michiel dat ze het de andere kandidaten net zo goed gunnen, maar ook tijdens het interview blijkt maar weer hoe groot de chemie is tussen de twee.

Naast 3FM doet het Belgische Studio Brussel dit jaar ook weer mee. Nieuw is het Zwitserse Couleur 3 dat dit jaar een glazen huis neerzet in Genève. Florent Luyckx meldt dat er dit jaar al met meerdere partijen is gesproken, maar het meedoen toch moeilijk is. "Het is voor stations moeilijk om het geld bij elkaar te krijgen en het een week niet eten schrikt toch mensen af. Het multimediale platform wat we bij 3FM hebben, is ook niet makkelijk te regelen."

Toch verwacht Luyckx wel dat er de komende jaren stations bij zullen komen. "Het proces van mee willen doen duurt vaak een paar jaar, dus ik hoop dat er de komende jaren meer stations mee gaan doen." Er zit geen maximum op het aantal deelnemende stations. "Hoe meer zenders er meedoen, hoe groter de opbrengsten en daar gaat het om. Het is wel moeilijker om de regie te houden als er meer stations mee gaan doen, maar er zit geen limiet op het aantal deelnemers."

 

Vorig artikelTon Mallo nieuwe hoofdredacteur Omroep Gelderland
Volgend artikelGiel Beelen leidt scholierenstaking in Amsterdam