Home Landelijke radio Dj Tiësto van Radio 538 naar 3FM

Dj Tiësto van Radio 538 naar 3FM

Dj Tiësto (Tijs Verwest) stapt over van Radio 538 naar 3FM. De dance-dj is vanaf april te horen in de nacht van zaterdag op zondag van 00:00 tot 02:00 uur met het programma 'Tiësto's Club Life'. Hij maakt het programma voor BNN. De zaterdagavond van 3FM staat vanaf april 2011 dus volledig in het teken van dance. Op de plek van het nieuwe programma van Tiësto zit nu nog White Noise van Dave Clarke (VPRO). Dat programma schuift twee uur door.

"In 2005 kreeg ik een Bart Award. Wie had toen gedacht dat ik ooit met Bart's omroep zou gaan samenwerken?", zo meent Tiësto. "Muzikaal zijn 3FM en ik steeds beter bij elkaar gaan passen. Vroeger draaide ik vooral trance, tegenwoordig omarm ik allerlei muziekstijlen. Ik werk nu voornamelijk samen met bands die op 3FM worden gedraaid, dus dat maakte deze stap voor mij meer dan logisch. 3FM past bij de nieuwe muziekstijl waar Tiësto anno 2011 voor staat."

Zendermanager Wilbert Mutsaers van 3FM is blij met de nieuwe aanwinst. "Het is een voorrecht om een dj van wereldfaam en een prettig mens als Tiësto op 3FM te verwelkomen. Zijn recente remixen van MUSE, Bloc Party, Yeah Yeah Yeahs, Amy MacDonald en Editors laten zien dat Tiësto en de 3FM-danceprogrammering een match zijn."

Dj Tiësto werd in maart 2007 groots binnengehaald bij Radio 538. Eergisteren maakte Radio 538 bekend dat Armin van Buuren naar de zender komt om op vrijdagavond programma te maken, waar eerder Dj Tiësto zat. Volgens 538 zou Tiësto doorschuiven in de programmering. Inmiddels is duidelijk dat toen al bekend was dat Tiësto naar BNN zou gaan.

In 2009 was er nog een relletje tussen Tiësto en Armin van Buuren. Tijdens Koninginnedag zou Van Buuren optreden op het 538-podium op het Museumplein, maar Tiësto was daar niet blij mee. Daarop werd het optreden van Van Buuren afgezegd.