Feline Franceus en Achille van Ingelgem zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2021. Zij zien hun podcasts beloond met respectievelijk de eerste en de tweede prijs. In de finale lieten ze de andere acht genomineerden uit Nederland en België achter zich.

Podcastmaker en verpleegkundige Feline focust in de podcast ‘Niet Aangeboren Hersenaandoening’ op het relaas van Christiane. Haar leven veranderde ingrijpend na een ongelukkige val tijdens een vakantie in Portugal. Haar familie doet er alles aan om Christiane te laten herstellen. Maar wil ze dit nog wel?

Achille van Ingelgem ontwikkelde de podcastserie ‘Goud aan zee’. In deze driedelige podcast duikt de maker in een oud familieverhaal over zijn grootvader, verteld aan de hand van de verhalen van grootmoeder en ooms en tantes. Na een woelig leven en verschillende tegenslagen zit grootvader financieel aan de grond. Toch is er een uitweg.

Aanmoedigingsprijs

Het was de 31e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende podcastmakers (voorheen de NTR Radioprijs) uitreikte. Een deel van de genomineerde inzendingen was op 10 juli 2021 te beluisteren op NPO Radio 1. De finale vond afgelopen week plaats in de Brakke Grond in Amsterdam.

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium podcast, een podium bieden voor aankomende podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

Eindoordeel jury

De jury, onder voorzitterschap van de mediadirecteur van de NTR, Willemijn Francissen, zegt aangenaam verrast te zijn door het aantal van 65 inzendingen. Zowel de onderwerpen, vaak zeer persoonlijk, als de aanpak, met humor en lef, toonden volgens de jury een grote diversiteit.

Vorig artikelOmroep WNL verhuist naar Media Park in Hilversum
Volgend artikelPrinsjesdag live te volgen op Radio 1