Aankomende dinsdag is het de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag. NPO Radio 1 doet de hele middag live verslag van deze traditionele opening van het parlementaire jaar en gaat in op de plannen van het demissionaire kabinet.

De speciale uitzending duurt van 12:00 en 16:00 uur en wordt live vanuit Den Haag gepresenteerd door Lara Rense en Pieter Jan Hagens. Er wordt continu geschakeld met verslaggevers die aanwezig zijn bij de diverse formele momenten. Tussen 16:00 en 17:00 uur wordt de mening van het Nederlandse volk besproken middels het EenVandaag Opiniepanel. De middag wordt afgesloten door Lara Rense, die met politiek verslaggever Xander van der Wulp terugblikt op de dag en de plannen van het demissionaire kabinet duidt.

Prinsjesdag ziet er ook dit jaar wat anders uit dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen maakt de koning geen rijtoer door Den Haag en de Troonrede wordt niet uitgesproken in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof wordt het koffertje met de Miljoenennota aangeboden in de tijdelijke Tweede Kamer, die is gehuisvest in het voormalige ministerie van Buitenlandse Zaken. Omdat het huidige kabinet demissionair is, worden er in hun plannen geen ingrijpende maatregelen verwacht.

Foto: RadioFreak.nl

Vorig artikelDit zijn de winnaars van de NTR Podcastprijs 2021
Volgend artikelNRC en Top 40 winnen Zilveren Reissmicrofoon