Home Landelijke radio Directeur RTV Rijnmond kwaad over puinhoop na borrel

Directeur RTV Rijnmond kwaad over puinhoop na borrel

Directeur Eric Wehrmeijer van RTV Rijnmond is laaiend over de puinhoop die een deel van de personeel na de kerstborrel heeft achtergelaten in het pand aan de Mathenesserlaan. Tijdens de borrel vorige week woensdag die tot in de nachtelijke uurtjes duurde, is apparatuur en meubilair vernield en zijn spullen gestolen.

Volgens aanwezigen is tijdens het feest, waar nogal wat werknemers beschonken raakten, onder meer bier gespoten over de mengtafel. Die weigerde in eerste instantie dan ook dienst toen de ploeg voor de ochtenduitzending arriveerde. Ook werd een aantal stoelen stukgeslagen en werd de deur van een koelkast met bier opengebroken, waar een hangslot op zat. Daarnaast heeft ook een aantal personeelsleden de kerstpakketten en de flessen ‘kerstwijn’ die klaar stonden om te worden uitgedeeld, mee naar huis genomen. Ook zijn zakken pepernoten van het eerdere Sinterklaasfeest opengemaakt en in de vloerbedekking gelopen.

Wehrmeijer heeft afgelopen donderdag een woedende mail naar alle medewerkers gestuurd. Daar zaten foto’s bij die de ochtend na het feest in het omroeppand gemaakt zijn. “De zaak wordt onderzocht en als de resultaten er zijn zal ik de verantwoorde acties nemen”, zo staat in de mail. Of dat betekent dat de personeelsleden die zich hebben misdragen op ontslag kunnen rekenen, wil hij niet zeggen.

De directeur, die op dit moment vrij is, steekt zijn woede over het gedrag van zijn personeel niet onder stoelen of banken. “U spreekt met een hele kwade directeur op vakantie. Deze mentaliteit: ik kan er niet over uit.” Volgens hem heeft de omroep die de afgelopen jaren financieel in zwaar weer belandde, de draad dit jaar weer goed opgepakt. “En dan nu dít.”

Marcel van der Steen, voorzitter van de ondernemingsraad, wil niet veel kwijt. “Alleen dat het verhaal over ‘plunderingen’ en ‘vernielingen’ zwaar overdreven is.” (RD)