Home Landelijke radio Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM gedwongen uit de ether

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM gedwongen uit de ether

Agentschap Telecom trekt de vergunningen van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM in vanwege een structurele betalingsachterstand. De uitzendingen van beide zenders moeten uiterlijk 11 maart om middernacht gestaakt zijn.

Eerder meldde RadioFreak.nl al dat er betalingsachterstanden waren. "Met de eigenaren zijn in een eerder stadium betalingsregelingen afgesproken", zegt directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom nu. "Hieraan is herhaaldelijk niet  voldaan. Ook het voorgenomen besluit om de vergunning in te trekken heeft niet geleid tot betaling van de openstaande bedragen. Daarom ziet Agentschap Telecom zich genoodzaakt de vergunningen in te trekken."

Het Agentschap int de kosten van de vergunningen voor de frequenties. In het geval van Arrow is dat een miljoen euro per jaar voor Arrow Jazz FM en ruim vier miljoen euro voor Arrow Classic Rock. Voor de 828 AM die in maart van dit jaar aangetrokken werd, moet 33.000 euro neergelegd worden.

Arrow Classic Rock heeft een betalingsachterstand van 6.852.500 euro, Arrow Jazz FM 2.039.120 euro. Opgeteld staat Arrow 8.891.710 miljoen euro bij de Staat in het krijt.

Directeur Ad Ossendrijver onkende eerder dat er problemen waren. "Het is allemaal onzin. We hebben geen betalingsachterstand. Ik heb wel bezwaar gemaakt tegen de toezichtskosten, maar we betalen die ook gewoon." Volgens Ossendrijver is er een partij in de radiomarkt die Arrow probeert zwart te maken. Wie dat is wil hij niet zeggen."

Alleen de vergunningen van de FM-pakketten van Arrow worden ingetrokken. Op de middengolf heeft Arrow ook een frequentie, maar daarvan wordt de verguning vooralsnog niet ingetrokken.