Home Landelijke radio Directeur 538: “Overname door RTL of SBS is alleen maar gunstig”

Directeur 538: “Overname door RTL of SBS is alleen maar gunstig”

Directeur Jan-Willem Brüggenwirth van Radio 538 vindt het “alleen maar gunstig” als moederbedrijf Talpa wordt overgenomen door RTL of SBS. Dat zegt hij in Adformatie. “Dan word ik in de grote familie opgenomen. Ik zie genoeg mogelijkheden voor samenwerking met televisiezenders. Dat lukte niet met De Mols ‘Tien'”, zo zegt hij.

Radio 538 is onderdeel van Talpa, maar toch heeft Brüggenwirth weinig met John de Mol te maken. “Ach, hij heeft niet zoveel met radio van doen. En ik zit niet op adviezen van hem te wachten. Zolang ik zorg dat de winstcijfers goed zijn, hoor ik niemand klagen.”

Brüggenwirth, die voor 538 bij een reclamebureau werkte, was in de eerste zes maanden dat hij bij de zender werkzaam was “diep ongelukkig”. “Ik vond de mediawereld hard en zakelijk. Bij bureaus waren we eigenlijk te aardig, maar dit was het andere uiterste. Je moest op je woorden letten, want ieder idee kon de volgende dag door een ander worden gepikt. Wat me wel beviel, was dat er soms heel duidelijk ‘nee’ werd gezegd.”

Inmiddels voelt hij zich wel thuis bij het radiostation. De dj’s Edwin Evers en Ruud de Wild komen samen met programmaleider Niels Hoogland maandelijks naar zijn huis waar ze in zijn tuinkamer een brainstormsessie houden. “Een bijzondere creatieve ervaring”, zegt de directeur daarover.

Foto: RVU