Home Landelijke radio Verlies bij radiotak RTL Nederland verder terug door verkoop Yorin FM

Verlies bij radiotak RTL Nederland verder terug door verkoop Yorin FM

De verkoop van Yorin FM heeft tot gevolg gehad dat de verliezen bij de radiotak van RTL Nederland in de eerste helft van 2006 is teruggelopen van drie miljoen euro in de eerste helft van 2005 tot 1 miljoen euro nu. In 2004 was er nog een verlies van vijf miljoen euro. Over het geheel behaalde het mediabedrijf een financieel record door een bedrijfsresultaat van 36 miljoen euro te halen. In de eerste helft van 2005 was dat nog 17 miljoen.

De omzet steeg in de eerste helft van 2006 met twee miljoen naar 171 miljoen euro. De grote stijging van het bedrijfsresultaat is de uitkomst van een sterke focus op de kosten, de solide marktleiderspositie van RTL Nederland op de televisiemarkt en een uitbreiding van de initiatieven op het gebied van diversificatie.

“De cijfers hebben al onze verwachtingen overstegen en ik kan niet anders dan enorm verheugd zijn over het resultaat”, zegt CEO Fons van Westerloo van RTL Nederland over het resultaat. “We hebben onze sterke positie op de televisiemarkt gehandhaafd en dankzij de positieve cijfers hebben we een stevige basis voor verdere investeringen in de digitale ontwikkeling van RTL Nederland en uitbreiding van onze diversificatie-activiteiten.”

RTL heeft overigens niet veel radio-activiteiten meer. RTL FM zendt alleen nog maar uit via de kabel en internet, nadat de etherfrequenties moest worden afgestaan aan 100%NL.