Home Landelijke radio Den Haag FM failliet

Den Haag FM failliet


Stadsomroep Den Haag FM en TV is failliet. Het faillissement is gisterochtend uitgesproken. Er wordt wel nog steeds uitgezonden. De curator heeft aangegeven dat er tot nader order wordt doorgewerkt en informeert het personeel vandaag over de verdere gang van zaken.

Directeur Sedat Bugdaci van de Stadsomroep verwacht dat het personeel en de programma's snel over zullen gaan naar Omroep West. Over zo'n doorstart wordt nog altijd gesproken tussen Omroep West, de gemeente en de Stadsomroep.

Volgens Omroep West-directeur Milo geldt voor Omroep West wel dat er voor samenwerking voldoende financiering moet zijn, ook voor de langere termijn. "Wij zelf kunnen die middelen niet beschikbaar stellen, want ik denk niet dat de provincie Zuid-Holland het Omroep West zou toestaan provinciesubsidie in een lokale omroep te pompen", aldus Milo.

De Stadsomroep heeft sinds begin dit jaar grote financiële problemen, onder andere doordat een grote sponsor afhaakte. In mei stemde de Haagse gemeenteraad in met een reddingsplan. Er kwam geld uit het calamiteitenfonds zodat de Stadsomroep tijd kreeg om oplossingen uit te werken.

Vorig artikelJaap van Zweden krijgt Radio 4 Prijs
Volgend artikelInboedel Llink wordt geveild