Henk Lemckert gaat per 1 juni in dienst bij Omroep West en Den Haag FM om daar de nieuwe directeur te worden. Hij volgt Gerard Milo op die per 1 september met pensioen gaat. Lemckert (52) is momenteel directeur bij Omroep Brabant.

Bij Omroep Brabant werkt hij sinds 2008 als respectievelijk Hoofdredacteur, Directeur/Hoofdredacteur en de laatste drie jaar als Directeur. Voordat Lemckert naar Brabant vertrok was hij adjunct Hoofdredacteur bij RTV Noord-Holland. “Ik ben ontzettend blij met deze mooie stap. Omroep West is een sterk merk in een uitdagend gebied. Ik verheug me erop om samen met alle medewerkers nieuwe stappen te zetten om het succes verder uit te bouwen”, aldus Henk Lemckert .

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Omroep West, Harro Knijff, is enthousiast over de komst van Lemckert. “Met Henk Lemckert halen wij een zwaargewicht in huis met veel ervaring in de regionale omroep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onder leiding van Henk samen met alle medewerkers van Omroep West een belangrijke volgende stap kan worden gezet om Omroep West als regionale omroep toekomstbestendig en nog sterker te maken”, aldus Knijff.

Pensioen

Gerard Milo treedt officieel 1 september uit dienst om van zijn pensioen te gaan genieten na bijna 17 jaar directeurschap bij Omroep West. Milo kwam in 2004 bij Omroep West toen deze bijna failliet was. Inmiddels is de omroep al ruime tijd financieel gezond. “Ik draag de omroep straks met een gerust hart aan Henk Lemckert over. Henk heeft veel ervaring en bewezen van iets goeds iets nog beters te kunnen maken”, aldus Milo.