Home Landelijke radio Inboedel Llink wordt geveild

Inboedel Llink wordt geveild

De inboedel van de voormalige publieke omroep Llink wordt geveild. De veiling wordt aangevuld met een collectie litho's en bronzen beeldjes, die ter beschikking zijn gesteld door verkooporganisatie LJ Trading. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de doorstart van de omroep.

Onderdeel van de inboedel van Llink vormen sloophouten bureaus, die zijn ontworpen door Jacqueline Le Bleu uit Rotterdam. Verder bestaat de inboedel uit computers, camera's, postproductie-editsuites, kasten en overige kantoormeubilair.

De inboedel en de kunstcollectie zijn vanaf vrijdag te bekijken op troostwijkauctions.com. Op 15 oktober kan de inboedel bekeken worden in het pand van Llink. De openbare veiling sluit op 18 oktober.

De opbrengst van de inventaris wordt ingezet om de kosten te dekken van het vertrek van Llink als omroep uit het publieke bestel. De omroep, die zich tot 26 augustus in surseance van betaling bevond, is per 1 september schuldenvrij en wil zich nu blijven profileren als mediabedrijf dat programma's en producten maakt voor 'iedereen die wil werken aan de duurzame toekomst van morgen'.