Er hebben zich twee partijen gemeld om vanaf 26 februari de lokale omroep van Den Haag te worden. Op die datum loopt de huidige zendmachtiging van Stadsomroep Den Haag (Den Haag FM) af. Naast de huidige lokale omroep heeft ook stichting Omroep Den Haag zich gemeld bij het Commissariaat voor de Media.

De gemeenteraad moet nu een advies uitbrengen aan het Commissariaat, maar de gemeente wil dat de twee partijen eerst kijken of er samenwerking of een fusie mogelijk is. Die gesprekken starten binnenkort.

Wethouder Robert van Asten (D66) hoopt dat eind volgende maand duidelijk wordt of samenwerking of een fusie een optie is. Als dat niet zo is, dan doet het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad een voorstel waarin staat welke partij het meest geschikt is.

Stadsomroep Den Haag bestaat sinds 1998 en heette eerder Lokatel. De stadsomroep heeft verschillende namen onder zich, zoals Den Haag FM, doelgroepenradiozender Den Haag Totaal en jongerenzender FunX Den Haag. In 2010 ging de productiemaatschappij achter de omroep failliet, waarna er een uitgebreide samenwerking kwam met Omroep West.

Jos Heymans

Omroep Den Haag is afgelopen zomer opgericht door oud-politiek journalist Jos Heymans van RTL Nieuws, oud-Tweede Kamerlid Wytske Postma (CDA) en oud-D66 Den Haag-bestuurslid Iftin Abokor. De stichting achter de omroep is officieel gevestigd op het woonadres van Wytske Postma.