Home Landelijke radio De Reünie vanavond in het teken van zeezender Radio Veronica

De Reünie vanavond in het teken van zeezender Radio Veronica

Het televisieprogramma De Reünie staat vanavond in het teken van zeezender Radio Veronica. In de 'klas' zitten onder andere Lex Harding, Willem van Kooten, Tom Mulder en Chiel Montagne. Zij halen de hoogte en diepte punten van de zeezender op.

Tineke de Nooij raakt nog altijd zeer geëmotioneerd als het gaat over de aanslag op het zendschip van Radio Noordzee. Die aanslag is al meer dan veertig jaar een gitzwarte bladzijde in de verder zo kleurrijke historie, zo oordelen ook andere in de klas.

Ook is er een reportage te zien over Tom Mulder (‘Klaas Vaak’) die zich terug het leven in geknokt heeft na een hersenbloeding in 2004. Een rustig geworden Lex Harding die met planten in de weer is en de stekelige opmerkingen die Juul Geleick maakt over zijn oud-collega’s, die de geluidsbandenerfenis van Veronica hebben laten versloffen. Zonder enige reserve laat Juul Geleick zien nog altijd geluk te putten uit zijn Veronicatijd. Een belangrijke rol tijdens deze reünie is ook weggelegd voor Tineke de Nooij, nog actief als dj bij MAX, die ook na de nodige tegenslagen in haar leven, nog altijd even hartelijk en optimistisch is als vijftig jaar geleden.
 
Rob Kamphues laat in deze Reünie-special zien hoe Veronica vanaf zee het radiolandschap veranderde en wat het leven in de jaren die volgden in petto had voor de illustere programmamakers.
 
KRO De Reünie wordt vanavond om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 1.