Home Landelijke radio De Persgroep vreest verschraling van de radiomarkt

De Persgroep vreest verschraling van de radiomarkt

Doordat de radiozenders veel betalen voor de FM-frequenties dreigt er verschraling van de radiomarkt. Dit zegt Q-music-eigenaar Christian van Thillo in het Financieel Dagblad. De zenders hebben te weinig ruimte om uit te breiden, vindt hij.

"We betalen al een godsvermogen voor een radiolicentie en een beetje schaalgrootte zou helpen", zegt Van Thillo in de krant. "Wij hebben er belang bij om multimediaal en breed actief te zijn. Maar we mogen niet." Hij doelt hier op dat een commerciële zender maar één ongeclausuleerd kavel en één geclausuleerd kavel mag bezitten. De Persgroep heeft in Nederland één ongeclausuleerd kavel: Q-music.

Van Thillo vindt dat de wetgeving opnieuw moet worden bekeken. "De markt gaat verschralen, dat is mijn absolute overtuiging." Hij wijst ook op de gebrekkige belangstelling voor frequentieruimte die beschikbaar is gekomen na het faillissement van het station Arrow in 2009. Agentschap Telecom liet gisteren weten dat partijen vanaf vandaag tot en met 22 mei opnieuw kunnen bieden op deze licentie voor een FM-zender.

Van Thillo maakte zijn opmerkingen tijdens de presentatie van de jaarcijfers van De Persgroep. De Nederlandse tak van het bedrijf verdient zijn geld vooral met kranten en websites. In 2012 bleven die inkomsten stabiel op 423 miljoen maar de winst daalde met 20% tot 17 miljoen.

Vorig artikelRadio 1-nachtprogramma Casa Luna moet stoppen
Volgend artikelRob Trip en Herman van der Zandt vaste presentatoren Met Het Oog Op Morgen