Home Landelijke radio De magie van nachtradio volgens Mark van der Molen en Eddy Keur

De magie van nachtradio volgens Mark van der Molen en Eddy Keur

RadioFreak organiseert dit jaar voor de eerste keer de RadioFreak Awards. Eén van de categorieën bij de Awards is 'Beste Nachtprogramma'. RadioFreak sprak genomineerden Mark van der Molen ('Markplaats', 3FM) en Eddy Keur ('Show Zonder Naam', Radio 538) over de magie van de nacht.

Mark van der Molen
"In de nacht zijn de luisteraars allemaal nét wat meer wappie dan overdag. Dan is het dus ook makkelijker om iedereen mee te laten doen met een achterlijk spelletje. Ik organiseerde een wedstrijd wie het beste het einde van 'The Next Episode' kon timen. Je weet wel, dat stukje met "smoke weed everyday!". Uiteindelijk duurde het anderhalf uur voordat een beller de juiste timing had. De climax was dan ook groots!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Afgelopen nacht was de finale van de Smoke Weed Everyday challenge. Welke luisteraar wist het perfect te timen? Na anderhalf uur waren we er achter.. wat een climax! Wat een explosie!Posted by Mark van der Molen on woensdag 29 juli 2015
Eddy Keur
"Ik ben ooit bij Radio 3 overdag begonnen. Toen heb ik gevraagd of ik op Radio 1 ook 's nachts een programma mocht doen. Het is zo'n mooi domein in de nacht, vooral na 00:00 uur. De luisteraars luisteren heel actief en dat merk je heel erg. De response is veel, direct en betrokken. Luisteraars nemen zelfs woordjes of bepaalde fraseringen over. Supertof. Veel om dankbaar voor te zijn, wat mij betreft."

Wat is jouw favoriete nachtprogramma?
'Markplaats' (3FM), 'De Show Zonder Naam' (Radio 538) of 'De Overnachting' (Radio 1)?

-> Stem op de RadioFreak Awards 2015
Foto: Hans Peter van Velthoven