Home Landelijke radio ‘De Andere Wereld’ krijgt ruim 3000 steunbetuigingen

‘De Andere Wereld’ krijgt ruim 3000 steunbetuigingen


In drie dagen tijd hebben ruim drieduizend mensen via een actiesite aangegeven dat zij vinden dat het programma De Andere Wereld van de IKON op Radio 1 moet blijven. De programmamakers voeren actie omdat het zondagochtendprogramma dreigt te verdwijnen in het nieuwe seizoen.

IKON-directeur Martin Fröberg: “Iemand vindt dat de publieke omroep niet van drie maal de Volkskrant moet veranderen in drie maal het Algemeen Dagblad. Daarnaast vinden veel steunbetuigers dat het programma als geen ander belicht wat er gaande is in de wereld, met goede reportages en interviews.”

Bij de ondertekenaars van de oproep staan, naast veel bekende Nederlanders en wetenschappers, mensen uit het hele land die niet willen dat het programma verloren gaat. “Alle ondertekenaars zien de meerwaarde van De Andere Wereld op Radio 1, dus op de FM-band die door iedereen te ontvangen is”, aldus Fröberg. Als het programma geschrapt wordt op Radio 1 dreigt het verbannen te worden naar de middengolfzender Radio 5 en zal dan niet langer 200.000 luisteraars bereiken, maar maximaal 20.000, aldus de IKON.