Home Landelijke radio Ruud de Wild live vanuit een studio in een reuzenrad

Ruud de Wild live vanuit een studio in een reuzenrad


Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte worden vanaf maandag 10 mei opgesloten in een draaiende studio. De studio is gevestigd in een reuzenrad. Van daaruit zullen de ochtend-dj’s radio maken. Ze presenteren er niet alleen de Q-ochtendshow tussen 06:00 en 09:00 uur, maar ook de middagshow tussen 16:00 en 18:00 uur.

Het reuzenrad is 32 meter hoog en weegt 185 ton. Naast een radiostudio hangen er tien gondels in waarin bezoekers een ritje kunnen maken. De radiostudio zelf is amper zeven vierkante meter groot. Ruud en Jeroen maken van daaruit hun programma. Tussendoor en ’s avonds verblijven ze in een speciaal gecreëerde woning die zich op zes meter hoogte bevindt naast de studio.

“Elke dag zullen we in de Draaiende Studio BNers ontvangen en zullen er artiesten optreden”, zegt Ruud de Wild. “Q-luisteraars kunnen Jeroen en mij uit de Draaiende Studio spelen door vragen goed te beantwoorden.” De Draaiende Studio staat op het parkeerterrein van voetbalclub AFC aan de ring A10 bij Amsterdam.

Vorig jaar zaten de dj’s Gijs Staverman en Jeroen van Inkel ruim tien dagen lang opgesloten in de Vliegende Studio, een radiostudio die 20 meter boven de grond zweefde.

Vorig artikel‘De Andere Wereld’ krijgt ruim 3000 steunbetuigingen
Volgend artikelPowned op Radio 1 en 3FM, WNL op Radio 1 en 2