Dave Minneboo gaat weer terug van Qmusic naar Talpa Network. Hij krijgt de leiding over alle radiostations (Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10) en wordt er Creative Director. Sinds 2018 was Dave werkzaam bij Qmusic als zendermanager. Die taken neemt Iwan Reuvekamp nu tijdelijk van hem over.

Minneboo begon zijn carrière bij Radio 538 in 2000 als assistent-music director. In 2011 werd hij programmaleider bij 538 en twee jaar later kwam daar SLAM! bij, de zender die toen nog onder de 538Groep viel. Daarna werd Dave radiodirecteur bij Talpa. Na zijn overstap naar Qmusic maakte hij van die zender de nummer 1 van Nederland.

Gevoel niet verdwenen

“Na een mooie tijd bij Qmusic en het behaalde marktleiderschap aldaar is mijn gevoel voor de vier mooie radiomerken van Talpa natuurlijk niet verdwenen”, zegt Minneboo. “Ik heb heel veel ambitie om met deze vier mooie merken creatief aan de slag te gaan en ook mijn groen paarse hart sneller te laten kloppen om Radio 538 weer te laten groeien.”

De terugkeer van Dave bij Talpa is opvallend. Hij uitte de afgelopen jaren regelmatig kritiek op Talpa en op diens eigenaar John de Mol. Zo zei hij in 2019: “Ik geloof dat ze bij Talpa niet blij zijn dat ik hier nu zit.”

In de functie van Creative Director volgt Dave de eind vorig jaar vertrokken Marc Adriani op.

Foto: Qmusic