Home Landelijke radio Dagprogrammering Radio 5 wordt Radio 5 Nostalgia

Dagprogrammering Radio 5 wordt Radio 5 Nostalgia

De dagprogrammering van het publieke radiostation Radio 5 heeft vanaf 23 maart een nieuwe naam: Radio 5 Nostalgia. Belangrijkste reden voor deze aanpassing is de herkenbaarheid en het duiden van onderscheid met de weekend- en avondprogrammering.

Radio 5 (voorheen Radio 747) heeft overdag een programmering met muziek uit vooral de jaren 50 en 60, speciaal voor luisteraars van 55 jaar en ouder. In de avonduren en in het weekend zijn er nog andere programma’s, veelal van het oude Radio 747. 

"De dagprogrammering onderscheidt het zich van de weekend- en avondprogrammering van de eigen zender", zegt zendermanager Kees Toering. "Omdat dit voor veel luisteraars niet helder is, passen we de naam aan naar Radio 5 Nostalgia. Dit duidt ook heel goed wat de dagprogrammering laat horen."

Radio 5 luidt de nieuwe naam op zondag 22 maart in met een concert in Koninklijk Theater Carré waarbij Rat Pack Live from Las Vegas optreedt met het Metropole Orkest. Vanaf 23 maart opereert de dagprogrammering onder de naam Radio 5 Nostalgia. Dit wordt gevierd met ‘De Week van de Nostalgie’ op Radio 5 Nostalgia, waarbij de zender en zijn website worden ingericht als een virtueel museum met items en herinneringen van de luisteraar.