Home Landelijke radio “Concertzender werkt concurrentievervalsend”

“Concertzender werkt concurrentievervalsend”

Het Commissariaat van de Media moet van de Raad van State opnieuw bekijken of ze de NOS alsnog moet dwingen te stoppen met de uitzendingen van klassieke muziekzender Concertzender. Dit schrijft de Gooi en Eemlander.

De gisteren gepubliceerde uitspraak kan de Concertzender op termijn opbreken. De commerciële klassieke muziekzender Classic FM is er heilig van overtuigd dat de NOS met behulp van overheidssubsidie concurrentievervalsend bezig is. Het Commissariaat van de Media wees evenwel de bezwaren van Classic FM van de hand en stelde dat de NOS op grond van de Mediawet alle recht heeft de Concertzender te steunen.

Classic FM pikte dat niet en stapte naar de Amsterdamse bestuursrechter, die de commerciële zender in het gelijk stelde. Daarop stapten het Commissariaat, de NOS en Stichting Concertzender Nederland (SCN) in hoger beroep naar de Raad van State. Het hoogste bestuursrechtscollege is het eens met de rechter en stelt dat het Commissariaat niet goed duidelijk heeft gemaakt waarom de Concertzender van de NOS geen vorm van concurrentievervalsing is.