Home Landelijke radio Concertzender met petitie en steunbetuigingen naar Den Haag

Concertzender met petitie en steunbetuigingen naar Den Haag

Medewerkers en vrijwilligers van de Concertzender gaan morgen een petitie en duizenden steunbetuigingen uit binnen- en buitenland overhandigen aan minister Ronald Plasterk (media). De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakte onlangs bekend de financiering van de Concertzender te willen staken. Radiodistributie via kabel, Digitenne en Internet alsook de huidige twaalf themakanalen van de Concertzender worden dan opgeheven.

De Tweede Kamer behandelt morgen de nieuwe Mediawet. De petitie is ondertekend door vooraanstaande personen uit het muziekleven en pleit voor het behoud van de Concertzender als geheel, inclusief radiodistributie. Met de petitie geven de ondertekenaars aan dat de Concertzender een unieke en onvervangbare radiozender is binnen het Nederlandse medialandschap én een publieke taak bij uitstek heeft.

De minister maakte vorige week al bekend zich bij het bestuur van de NPO hard te willen maken voor de Concertzender. "Ik ben bereid nader met de raad van bestuur in overleg te treden om helder te krijgen hoe de waardevolle bijdragen van de Concertzender aan de Nederlandse muziekcultuur in een nieuwe constellatie een passende plek zullen vinden", zo schreef hij in een brief naar aanleiding van Kamervragen van D66.