Home Landelijke radio Concertzender haalt berichtgeving over stoppen offline

Concertzender haalt berichtgeving over stoppen offline

De Concertzender heeft een bericht over het stoppen van het radiostation weer van de eigen site gehaald. De zender meldde deze week dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) van plan is om de radio-doorgifte van de Concertzender via de analoge kabel en Digitenne te laten stoppen. Via de site werden mensen opgeroepen de zender via mail te steunen.

De Raad van Bestuur van NPO zou de berichtgeving te voorbarig hebben gevonden. Vrijdag wordt er een besluit genomen over de doorgifte van Concertzender.

Op 10 september zal het bestuur van de Stichting Concertzender Nederland bijeenkomen om de dan ontstane situatie te bespreken. Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur NPO, is tevens voorzitter van de Stichting Concertzender Nederland en verkeert daarom in een netelige positie in deze kwestie.

Radio 6 is twee jaar geleden opgericht en kreeg de plek op de kabel waar de Concertzender tot dan toe op uitzond. Vanaf dat moment is de Concertzender weer begonnen met het verwerven van kabelfrequenties, en dat is op een aantal plekken gelukt.