Home Landelijke radio Omroep Brabant reageert niet op uitspraken bestuurder

Omroep Brabant reageert niet op uitspraken bestuurder

"Directie en hoofdredactie van Omroep Brabant vinden het niet relevant om te reageren op de privé-opvattingen van CDA-gedeputeerde Paul Rüpp." Met deze telefonische verklaring via een medewerker doet de provinciale omroep alle vragen af. Rüpp, waarnemend gedeputeerde van cultuur, suggereerde zondag dat de provinciale miljoenensubsidie van Omroep Brabant maar eens kritisch tegen het licht gehouden moet worden.

"Ik ben geen voorstander van subsidie aan krant of omroep", zei de gedeputeerde als forumlid bij een Brabants Dagbladdebat over de toekomst van de regionale krant. Rüpp noemde een bedrag van 12 miljoen dat de provincie per jaar aan de omroep bijdraagt. "Dat is veel te veel. Daar zouden we wat mij betreft nog eens in het college over moeten discussiëren", zei de gedeputeerde.

Als gedeputeerde Rüpp al van de subsidiering van Omroep Brabant af wil, dan zal hij van goeden huize moeten komen. Op grond van de Mediawet is de provincie verplicht de activiteiten van een regionale omroep te bekostigen: De provincie heeft een ‘zorgplicht’, zeg maar. De omroep krijgt op haar beurt alleen een zendmachtiging als het provinciebestuur zich bereid verklaart de omroep te bekostigen. Provinciale staten en het Commissariaat van de Media houden in de gaten of de omroep zich houdt aan de voorwaarden en spelregels.