Home Landelijke radio Commissariaat maakt zich zorgen over Publieke Omroep

Commissariaat maakt zich zorgen over Publieke Omroep

Het Commissariaat voor de Media is bezorgd over de financiële toekomst van de Publieke Omroep als gevolg van de sterk teruglopende inkomsten en de opgelegde bezuinigingen. De mediawaakhond vindt dat de politiek de Publieke Omroep niet alleen achter mag laten met een financieel doemscenario. Dat schrijft het Commissariaat in een brief aan staatssecretaris Van der Laan naar aanleiding van haar meerjarenbegoting voor de Publieke Omroep.

“Als deze ontwikkelingen bewaarheid worden, heeft dat grote gevolgen voor de kwaliteit van de programmering”, aldus het Commissariaat. “In samenspraak, waarbij de politiek zijn financiële verantwoordelijkheid zal moeten nemen, moet naar een oplossing worden gezocht. Mocht dat niet gebeuren dan zal het vernieuwde publieke bestel dat het kabinet voor ogen staat in 2008 een valse start maken”, zo staat in de brief.

De Publieke Omroep heeft loyaal meegewerkt aan het verwerken van de opgelegde bezuinigingen, maar komt nu voornamelijk door externe invloeden in grote problemen. “Dat hij moet bezuinigen, dat de concurrentie fors is toegenomen en dat de reclame-inkomsten dalen, valt de Publieke Omroep niet aan te rekenen”, zo schrijft het Commissariaat. [Adformatie]