Home Landelijke radio Commerciële zenders boos over frequentie Radio 1

Commerciële zenders boos over frequentie Radio 1

De commerciële radiozenders zijn kwaad over het feit dat de krachtige 98.9 FM-frequentie, die voorbestemd was om geveild te worden bij de frequentieveiling, aan Radio 1 is vergeven om die publieke nieuwszender te voorzien van de bij wet vastgelegde 100 procent FM-dekking. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Vooral A. Ossendrijver van Arrow Classic Rock reageert fel: ,,Dit is alwéér de commerciële omroep kleiner maken ten gunste van de publieke”.
Het huidige FM-bereik van Radio 1 is 94 procent. ,,Het bereiken van 100 procent dekking had ook op een andere manier gekund”, meent Tweede Kamerlid B. Bakker (D66). ,,Het commerciële domein is heel klein, we wilden dat met de herverdeling van de frequenties juist vergroten en niét de positie van de publieke omroep nog sterker maken, want die heeft al 80 procent van de frequenties in handen”, zegt Bakker in het AD.
Afgelopen zaterdag werd bekend dat Radio 1 de sterke FM-frequentie 98.9 FM op de zender in Lopik zal krijgen om de FM dekking compleet te maken. Lees hier meer.