Home Landelijke radio Snelle reactie radiostations bij vergeldingsacties VS

Snelle reactie radiostations bij vergeldingsacties VS

De Nederlandse nieuwszenders hebben snel gereageerd op het begin van de vergeldingsacties van de VS op de terroristen en de Taleban in Afghanistan rond 18:30 vanavond. Radio 1 was sneller dan op 11 september live in de lucht met uitzendingen van het Radio 1 journaal. Yorin FM berichtte ook tussen de uitzending door over de situatie in Afghanistan.
Klik hier om live naar Radio 1 te luisteren.
Op TV was er op TV2 heel snel een uitzending van het journaal, Studio Sport werdt verplaatst van TV 2 naar Nederland 1. Rond tien voor half 9 namen de gezamenlijk omroepen het over. Net als na de aanslagen op 11 september zetten de gezamenlijke omroepen de uitzending voort op TV2. CNN was er als eerste bij. Zij brengen zelfs live-beelden van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Ook BBC world doet actief verslag van de ramp
RTL 5 was weer de eerste met de berichtgeving. Op TV2 was toen al de melding te lezen dat er een extra journaal op handen was. SBS 6 kwam iets na zeven uur ook met nieuwsuitzendingen rond de acties in Afghanistan. SBS had wel als eerste een “deskundige” in de uitzending.
Ook op internet waren nieuwssites er snel bij. Op de site van de publieke omroepen omroep.nl is het nieuws rond de Amerikaanse / Britse acties goed te volgen. Uiteraard was CNN ook erg snel met berichtgeving rond het gebeuren. Ook via de nederlandse nieuwssites EN en NU is het nieuws te volgen. Op En.nl kun je ook met bezoekers van die site in discussie gaan over de gang van zaken. De nieuwssites zijn in tegenstelling tot 11 september goed bereikbaar. Dit komt doordat het weekend is en veel mensen het nieuws nu ook via de tv kunnen volgen.