Home Landelijke radio Colorful Radio woest over nieuwe multiculturele zender

Colorful Radio woest over nieuwe multiculturele zender

De landelijke multiculturele zender Colorful Radio wil dat de overheid onmiddellijk stopt met haar plannen voor een zwaar gesubsidieerde multiculturele radiozender. Het twintig miljoen kostende megaplan ‘G4’ is marktbederf, vindt Colorful Radio. Colorful Radio heeft in een brandbrief aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de mediaspecialisten van de nieuwe Tweede Kamer een fel protest tegen het plan geuit.
Daarnaast gaat Colorful op grote schaal lobbyen bij politici om te zorgen dat OCW en vier grote steden geen belastinggeld in het plan steken. De allochtonenzender zou in september van start gaan. Het gaat uitzenden via vier felbegeerde FM-frequenties in de grote steden. De zender wordt voorbereid door de organisatie G4.
“Wij zijn woest”, zegt Colorful Radio-directeur Martin Bosma. “Met ons eigen belastinggeld worden wij straks kapot geconcurreerd. Het is te gek voor woorden dat G4 zo maar miljoenen euro’s mag afhalen in Den Haag, terwijl wij voor elke cent moeten knokken. Straks hebben wij de markt opengebroken en weten adverteerders ons te vinden. Daarna worden wij vermorzeld en kan G4 gaan incasseren.”
G4 heeft alle voorstellen van Colorful Radio tot samenwerking verworpen.